Linkuri accesibilitate

Statele Unite și Rusia sînt îngrijorate de testul cu rachete nord-coreean din 14 mai


China, singurul aliat al Coreii de nord, a reafirmat că se opune testelor nord-coreene.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez Hi Jinping s-au declarat îngrijorați de tensiunile din peninsula Coreea, după ce Coreea de nord a testat duminică un nou proiectil, se bănuiește o rachetă balistică.

Putin se află la Beijing pentru un summit comercial iar purtătorul său de cuvânt a declarat că cei doi lideri au discutat în detaliu situația din penisula coreeană și creșterea tensiunilor.

Președintele american Donald Trump a declarat mai devreme că „nu crede că Rusia se bucură” de ultimul test nord-coreean cu rachete.

Racheta lansată de Coreea de nord în 14 mai a căzut în Marea Japoniei, după un zbor de aproape 700 de kilometri, în apropierea coastelor rusești.

Casa Albă a remarcat că racheta a căzut mai aproape de coastele rusești decât de cel japoneze.

În ultimele luni, Coreea de nord și-a intensificat testele dar programul său nuclear ca și cel balistic sunt interzise de Națiunile Unite.

În trecut, administrația Trump a calificat testele drept inacceptabile și a oscilat între amenințări cu o reacție militară și oferte de dialog.

China, singurul aliat al Coreii de nord, a cerut reținere și a reafirmat într-o declarație a ministerului de externe că se opune testelor nord-coreene, care încalcă rezoluțiile ONU. (IG)

XS
SM
MD
LG