Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00
Link direct

„O analiză publicată pe portalul Anticoruptie.md arată că mai mulți dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au ales în 2016 cu proprietăți noi. Unii și-au cumpărat mașini, alții au intrat în proprietatea unor locuințe noi. Soțul judecătoarei Nina Cernat, membră CSM, a câștigat anul trecut un apartament la o tombolă, iar avocatul Gheorghe Avornic s-a înglodat și mai mult în datorii, contractând un împrumut de 15 milioane de lei.

O anchetă recentă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice arată că în ultimii ani terenurile din parcurile Capitalei sau cele din imediata apropiere sunt la mare căutare. În unele zone verzi din Chişinău au fost înălţate hoteluri, restaurante sau blocuri de locuinţe. Autorii şi-au propus să afle cum ajung terenurile publice pe mâini private, care sunt schemele puse în aplicare, de ce admit autorităţile ciopârţirea parcurilor. În cadrul anchetei video, reporterii au depistat zeci de cazuri şi le-au prezentat doar pe câteva dintre acestea.

La rubrica „Dosare de corupţie” aflaţi că Eugen Rusu, ex-adjunct al procurorului general, învinuit de abuz în serviciu, a fost anunţat în căutare. Potrivit lui Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, căutarea a fost dispusă acum aproape şase luni, după ce fostul şef adjunct de la Procuratura Generală fost citat la audieri, dar nu s-a prezentat.

Alte detalii pe Anticoruptie.md”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG