Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md scriu că Centrul Naţional Anticorupţie a cumpărat în 2017 şase maşini de model Skoda Rapid în valoare de 1,5 milioane de lei de la Daac Auto SRL, una dintre companiile care a vândut instituţiilor de stat cele mai multe automobile. Achiziţiile au avut loc în lunile aprilie şi mai. Un singur autoturism costă circa 250.000 de lei.

La rubrica „Ştiri” aflaţi că Mariana Pitic, magistrata de la Cur¬tea Supremă de Jus¬ti¬ție care conduce un automobil de marca Porsche Cayenne, ce ar fi fost cumpărat cu doar 11.000 de lei, a indicat în declaraţia de avere pentru anul 2016 casa de 270 de metri pătraţi pe care o are cu drept de folosinţă din 2012. Anterior, judecătoarea nu a arătat în documente acest imobil, deşi locuia în el de mai mulţi ani.

Citiţi în scurt timp şi o analiză semnată de jurnaliştii Centrului de Investigaţii Jurnalistice despre proprietarii site-urilor de ştiri şi interesele pe care le promovează acestea. Începând cu anul 2009, în spaţiul informaţional din Republica Moldova au apărut zeci de portaluri de ştiri care, prin politica lor editorială, sunt afiliate unor grupuri de interese. Una dintre constatările autorilor este că cele mai multe par să fie apropiate PD. Adesea, ele joacă rolul de sursă primară pentru publicarea unor articole compromiţătoare despre anumiţi politicieni sau persoane publice care critică guvernarea sau pe liderul formaţiunii democraților, Vlad Plahotniuc.

Alte detalii pe Anticoruptie.md

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG