Linkuri accesibilitate

Audierile din Congresul american cresc suspiciunile la adresa implicării Rusiei în atacurile cibernetice din timpul campaniei pentru prezidențiale


Persoane cu conexiuni cu guvernul rus au încercat să penetreze sisteme de computere, care operau în alegeri în 21 de state americane.

Informatiile cu privire la incercarea Rusiei de a influenta alegerile americane continua sa se acumuleze. Exista conexiuni dovedite cu autoritatile ruse? O relatare a corespondentului Europei Libere la Washington.

Intr-o depozitie a intr-o comisie a Congresului, Samuel Liles, care este directorul in exercitiu al Biroului pentru Informatii si Analiza Cibernetica al Departamentului Securitatii Nationale, a spus ca persoane cu conexiuni cu guvernul rus au incercat sa penetreze sisteme de computere, care operau in alegeri in 21 de state americane. Liles a declarat ca sistemele de numarare a voturilor nu au fost afectate si ca piratii cibernetici pareau sa incerce sa detecteze vulnerabilitati in sistem. Oficialitatea americană a comparat operatiunea cu a te plimba pe o strada ca sa detectezi care dintre case poate face obiectul unui furt. Dar piratii au reusit sa penetreze un numar mic de sisteme.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:06 0:00
Link direct

Anterior acestei depozitii, oficialitati din Illinois si Arizona confirmasera ca pirati cibernetici au vizat sisteme de inregistrare a alegatorilor, dar relatari de presa au aratat ca efortul ar fi fost chiar mai amplu.

Bloomberg News a aratat luna aceasta ca rusii ar fi atacat cibernetic in 39 de state, citind surse secrete de informatii. Un alt document a dat la iveala ca servicii de informatii ale armatei ruse ar fi executat un atac cibernetic asupra a cel putin un furnizor de software electoral.

Intr-o audiere separata, in fata Comisiei pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, fostul ministru pentru Securitate Nationala, Jeh Johnson, a spus ca amestecul Rusiei, coordonat de presedintele Putin a fost „fara precedent ca marime si avergura”. Aceste declaratii vin la o zi dupa ce purtatorul de cuvint al Casei Albe, Sean Spicer, a spus ca nu stie daca presedintele Trump crede ca Rusia s-a amestecat in alegerile din 2016. Johnson a spus ca amploarea atacurilor cibernetice ale Rusiei l-a determinat sa faca publice aceste acuzatii, desi ele puteau sa influenteze rezultatul scrutinului, parind a lua partea unui candidat prezidential in detrimentul celuilalt. Oficialitatile americane nu au precizat numele celor 21 de state americane țintite de rusi.

XS
SM
MD
LG