Linkuri accesibilitate

Partidul Democrat și administrația Trump


Nancy Pelosi

Actuala lideră a partidului în Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, este constestată de parlamentarii democrați.

Dupa ce au pierdut o alegere importanta pentru Congres in Georgia, democratii isi pun problema daca mesajul si liderii lor sint ceea ce electoratul isi doreste. Par democratii sa nu gaseasca antitodotul la administratia Trump? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Circa 10-12 membrii democrati in Camera Reprezentantilor s-au intilnit sa discute cum sa o inlocuiasca pe actuala lidera a partidului lor, in Camera Reprezentantilor, Nancy Pelosi.

Sub conducerea deputatilor Kathleen Rice, democrata de New York, Seth Moulton, democrat din Massachusetts și Tim Ryan, democrat de Ohio, cel putin citiva dintre membrii grupului cred ca Pelosi trebuie inlocuita pentru ca partidul sa aiba o sansa la alegerile din 2018. Ryan a mai incercat sa ii ia locul lui Pelosi, la inceputul sesiunii parlamentare, dar a esuat. Rice sustine ca din ce mai multi colegi de partid cred ca a venit momentul unei schimbari.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct

Observatorii politici cred ca, in ciuda acestei retorici, este putin probabil ca lidera democrata sa isi piarda pozitia. Rice si Moulton au declarat ca nu a fost luata o decizie cu privire la pasii de urmat. Circa 20 de democrati au participat.

Infringerea din Georgia este un motiv pentru aceasta contestare a liderei, pentru ca republicanii au cheltuit milioane de dolari sugerind o legatura ideologica intre candidatul democrat, Jon Ossoff si Nancy Pelosi, o strategie care a fost folosita cu mare succes de conservatori din 2010 incoace. O voce democrata a spus chiar ca Pelosi ar avea o imagine mai proasta chiar si decit Donald Trump. Cu toate acestea, sprijinitorii liderei nu cred ca opozitia o poate inlatura.

Criticii spun insa ca noile conditii din America, impun o schimbare de generatii la conducerea partidului democrat. Este clar ca mesajul partidului nu functioneaza in conditiile in care Donald Trump a cistigat in state cu electorat traditional democrat.

Argumentul opozitiei la Pelosi este ca orientarea ei de stinga, provenind din metropola San Francisco, nu are rezonanta in mid-vestul american. Electoratul pierdut, spun criticii, nu se poate identifica cu Pelosi.

XS
SM
MD
LG