Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Timpul


Invitata de astăzi arubricii este Lia Ciutac.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

În ediția de vineri, 30 iunie, jurnaliștii ziarului TIMPUL vă prezintă un interviu cu unul dintre foștii președinți ai Republicii Moldova. S-a născut și a crescut într-o familie modestă, iar la șapte ani, în perioada foametei, a mâncat coajă de copac și lobodă ca să nu moară de foame. Ulterior a ajuns unul dintre liderii Uniunii Sovietice, iar după care a fost ales de popor președinte al Republicii Moldova. Am discutat cu Petru Lucinschi despre cum a ajuns numele său în raportul Kroll, ce legătură are cu controversatul om de afaceri Ilan Șor, ce crede despre învinuirile aduse feciorilor săi și care este atitudinea sa față de Igor Dodon.

Un alt material propus de jurnaliștii TIMPUL este despre în ce măsură moldovenii nu își cunosc drepturile. Conform unui studiu recent, mai mult de o treime din populație nu-și cunoaște nici măcar un drept. În ediția de azi, aflați de ce refuză moldovenii să-și afle drepturile, dar și cu ce nedreptăți se confruntă din cauza acestui fapt.

În ciuda caniculei de afară, echipa ziarului TIMPUL și-a continuat aventurile prin satele Moldovei. De această dată, am descoperit o localitate unde practic nu există șomeri, iar fiecare al doilea sătean întâlnit ne-a comunicat despre suportul pe care România, în general, și cetățenii săi, în particular, l-a acordat comunei. Ce localitate cu spirit românesc au vizitat echipa noastră, vă invităm să descoperiți în paginile ziarului.

Un material despre avantajele și dezavantajele taberelor de vară tradiționale și netradiționale care pot fi frecventate de copii din țară, găsiți în paginile ediției de astăzi.

Cititorii TMPULUI vor putea găsi și alte subiecte sau editoriale actuale, atât din domeniul politic sau economic, cât și în cultură, social sau istorie.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG