Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Sud


Invitatul de astăzi este Ion Ciumeică.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:36 0:00
Link direct

„Ziua trecerii în eternitate a lui Ștefan cel Mare a fost comemorată la Ștefan Vodă și la Cimișlia, unde există statui ale domnitorului, dar și la Leova, unde există un bust al voievodului, care a fost o donație a Consiliului județean Prahova din România, oferită în cadrul realizării Acordului de colaborarea frățească.

Satul Giurgiulești din raionul Cahul a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a aduce un omagiu Dunării. Cu ocazia zilei acestui fluviu, în localitate au fost organizate mai multe evenimente pentru al patrulea an consecutiv.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud, cu ajutorul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, a desfășurat un atelier de fortificare a rolului Consiliului regional pentru dezvoltare din sud în procesul de dezvoltare regională.

Ultimul clopoțel a răsunat pentru elevii școlii profesionale din orașul Cimișlia. În prezent, aici se înstruiesc specialiști pentru cinci domenii: tractoriști, bucătari, pietrari-zidari etc. În perspectivă, vor mai fi introduse încă trei profesii. Este vorba despre cusătorese, tâmplari și sudori. Școala profesională din orașul Cimișlia și-a deschis pentru prima dată ușile în anul 1977, iar la 1 septembrie va împlini 40 de ani.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG