Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata rubricii este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

„Reporterii portalului Anticoruptie.md scriu că cinci judecători şi 18 candidaţi la funcţia de magistrat s-au înscris în cursa pentru trei posturi vacante la Judecătoria Chişinău. Candidaturile vor fi analizate marţi, 11 iulie, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii CSM le vor propune şefului statului care va decide asupra promovării acestora. Printre cei înscrişi în concurs este şi Corneliu Creţu, fiul ex-judecătorului Gheorghe Creţu, condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul morții lui Sorin Paciu în timpul vânătorii din „Pădurea Domnească”. El este candidat la funcţia de magistrat de mai mulţi ani.

Vă invităm să citiţi în zilele următoare şi o anchetă care arată că datorii de sute de milioane de lei ale unor agenți economici care au contractat pe parcursul anilor 2010-2013 credite de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank riscă să nu fie recuperate niciodată din cauza unor hotărâri judecătorești prin care fie sunt anulate contractele de împrumut, fie este legalizată lichidarea acestor companii cu transferarea activelor spre zone off-shore. Autorii investigaţiei constată că, deși cunosc despre astfel de cazuri, procurorii nu au inițiat deocamdată niciun dosar penal privind implicarea judecătorilor în scheme de sustragere a unor companii de la restituirea creditelor contractate de la cele trei bănci aflate în proces de lichidare.

La rubrica “Sesizări în Justiţie” găsiţi cazuri făcute publice de simpli cetăţeni care scot la iveală abuzuri din sectorul Justiţiei, iar la “Dosare de corupţie” aflaţi cum evoluează cele mai importante cazuri investigate de procurori sau examinate de judecători.

Alte detalii pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG