Linkuri accesibilitate

La protestul de la Chișinău a fost adoptată o rezoluție în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral (VIDEO)


Participanții la protest au cerut Uniunii Europene și Statelor Unite să sprijine în continuare democratizarea R.Moldova.

Participanții la protestul organizat la Chișinău de opoziția pro-europeană au pornit în marș trecând pe la sediul PSRM, la Procuratură, la ministerul de tnterne, la reședința Președintelui, și își încheie marșul la sediul Partidului Democrat.

Marșul a fost autorizat de primăria Chișinău, iar ordinea e asigurată de poliția municipală.

Oamenii scandează lozinci împotriva guvernării, împotriva președintelui Igor Dodon, cer abrogarea legii privind schimbarea sistemului electoral.

Înainte de marș, la un miting în fața parlamentului a fost adoptată o rezoluție în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral și au cerut Uniunii Europene și Statelor Unite să sprijine în continuare democratizarea Republicii Moldova, dar și să-i sacționeze pe acei deputați și partide care au votat schimbarea sistemului, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spațiul european.

Urmatoarea acțiune de protest a fost anunțată pentru 17 septembrie, dar organizatorii nu au exclus că vor avea loc și pînă atunci demonstrații.

Opinia dvs.

Arată comentarii

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG