Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de sud


Invitatul de astăzi este Ion Ciumeică.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

„Maria Culeșov, directoarea Agenției Dezvoltare Regională SUD, Andrei Ciobanu, președintele raionului Cantemir și agentul economic Sergiu Traistă au semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare termică a blocului chirurgical a Spitalului raional Cantemir. Proiectul va aduce beneficii celor peste 60.000 de locuitori ai raionului, care se adresează la spital pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.

Peste șase milioane de lei vor fi acordate celor 20 de producători agricoli din Republica Moldova, selectați spre finanțare ca urmare a celui de-al șaselea apel pentru depunerea cererilor de granturi post investiționale destinate managementului durabil al terenurilor. Printre câștigători sunt și șase producători agricoli din sudul țării.

Orașul Cimișlia a devenit pentru o zi capitala strugurilor din Republica Moldova în cadrul Festivalului național al strugurelui, la care au participat viticultori din nouă raioane și care au vândut la prețuri reduse struguri de diferite soiuri.

O descoperire valoroasă a fost făcută în regiunea de sud a republicii. Arheologii au găsit un pahar din sticlă care datează din sec. IV, după Hristos. Vestigiul se află în unul din cele cinci morminte cercetate în cimitirul din perioada romană târzie și este singurul de acest fel, găsit în țara noastră.

Amănunte citiți în ziarul nostru sau pe site-ul gazetadesud.md.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG