Linkuri accesibilitate

Astăzi în Modova și în lume


Principalele evenimente interne și internaționale ale zilei

Câteva repere din agenda zilei, prezentată de agenția Moldpres:

La Chișinău, se convoacă în ședințe mai multe comisii parlamentare, inclusiv comisia juridică, numiri și imunități, care organizează audieri privind controlul executării complete și corespunzătoare a legii cu privire la Procuratură.

Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și cu Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău, desfășoară Campania de informare ”Invizibili printre noi”, în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Sub egida Fondului ONU pentru Populație, este prezentat, la Chișinău, un Raport global despre Starea Populației Lumii 2017, axat pe accesul inegal la servicii de sănătate reproductivă, inclusiv în Republica Moldova.

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o conferință de presă despre propagandă și manipulare în spațiul mediatic moldovean.

Iată și câteva repere ale agendei internaționale, anunțată de agenția Reuters:

Adjunctul secretarului de stat american John Sullivan participă, la Seoul, la o întâlnire trilaterală cu omologii săi sud-coreean și japonez pe tema tensiunilor cu Coreea de Nord.

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește la Soci cu președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic.

Ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski începe o vizită de trei zile în Azerbaidjan, Georgia și Armenia

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, prezidează la Bruxelles Summit-ul Social Tripartit.

XS
SM
MD
LG