Linkuri accesibilitate

Premierul Georgiei promite pedepse după incendiul de la Batumi 


Intrarea hotelului Leogrand din Batumi, 25 noiembrie 2017
Intrarea hotelului Leogrand din Batumi, 25 noiembrie 2017

Ministerul georgian de interne a redus bilanțul inițial de 12 morți la 11, spunând că printre cei decedați se numără 10 georgieni și un iranian.

Premierul Georgiei, Giorgi Kvirikașvili, a promis pedepsirea celor vinovați de incendiul care a ucis 11 oameni într-un hotel de cinci stele din stațiunea Batumi, pe litoralul georgian al Mării Negre.

Kvirikașvili se întorcea la Tbilisi de la summit-ul Parteneriatului Estic de la Bruxelles vineri seară când a aflat de incendiul din hotelul cu 22 de etaje, și a ordonat devierea aeronavei sale spre Batumi. „Toți cei răspunzători de această tragedie vor fi pedepsiți”, a spus premierul.

Ministrul de interne Giorgi Gaharia le-a spus jurnaliștilor la 25 noiembrie că a fost lansată o anchetă asupra „încălcării normelor de pază împotriva incendiilor” la hotelul despre care s-a relatat că nu avea scară de incendiu.

Ministerul georgian de interne a redus bilanțul inițial de 12 morți la 11, spunând că printre cei decedați se numără 10 georgieni și un iranian.

Agenția de știri georgiană Interpress a citat rudele victimelor spunând că opt morți au fost găsiți în liftul hotelului, altul în bazinul de înot, iar alți doi în sala de forță. Potrivit poliției toate decesele au avut drept cauză inhalarea de gaze toxice.

Ministerul de interne a spus că 21 de oameni au fost spitalizați din aceeași cauză și se află în stare stabilă. Ministrul regional al sănătății, Zaal Mikeladze, a spus că printre persoanele internate se numără cinci turci și un israelian.

Cam 100 de persoane au fost evacuate.

Kaha Mikiașvili, un oaspete al hotelului, le-a spus jurnaliștilor că „a durat numai cinci minute până ce tot hotelul s-a umplut de fum”.

„S-a luat curentul și toate ușile s-au blocat automat”, a spus Mikiașvili. „Încercam în zadar să spargem ferestrele ca să intre aer curat, dar pompierii au venit în câteva minute și ne-au salvat”.

Cauza incendiului încă nu se cunoaște.

Președintele Georgiei, Giorgi Margvelașvili, a oferit sâmbătă condoleanțe rudelor victimelor. (MT)

XS
SM
MD
LG