Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile media ale CJI


Media-Azi logo
Media-Azi logo

Invitata ediției de astăzi e Cristina Mogîldea

Un ziar în fiecare seară: portalurile media ale CJI
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct

„Pe portalul jurnalistic Media Azi, expertul de talie internațională Horea Sălăjan ne vorbește într-un interviu despre secretele promovării pe Facebook, despre ce tehnologii merită să le aplicăm în ziua de azi în media, dar și despre cum ar putea arăta jurnalismul viitorului. Paranteză – secretul e să creezi cât mai mult conținut de calitate, pe care apoi să-l aduci direct pe ecranul cititorului, iar acesta, la rândul lui, să-ți spună părerea sau experiența sa, și așa mai departe.

Cât despre portalul Mediacritica, pentru consumatorii de media avem o mulțime de articole care arată în ce fel manipulează unele instituții de presă și ne ajută să înțelegem dedesubturile acestor mecanisme. În cea mai recentă analiză, intitulată sugestiv „50 de umbre ale... propagandei”, experta media Aneta Gonța ne povestește ce a descoperit după ce a monitorizat timp de o săptămână Prime TV, care retransmite cele mai populare programe și filme din Federația Rusă. Concluziile sunt cât se poate de clare: de la „Pust govoreat” și „Davai pojenimsea” la „Serafima Precrasnaia” și „Zolotaia orda”, programele distractive abundă în clișee, intoleranță și replici propagandiste.

Pentru tinerii consumatori de informații, mai ales online, avem o serie de tutoriale digitale care explică scurt și clar principalele tendințe și probleme pe care le pot întâmpina cei care abia își fac intrarea în lumea virtuală. Tutorialul de azi e despre hărțuirea online, iar săptămâna viitoare vom mai publica unul despre troli și altul, despre dependența de internet”.

XS
SM
MD
LG