Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile media ale Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata ediției de azi e Cristina Mogîldea

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

Pe portalul jurnalistic Media-azi, săptămâna aceasta am încercat să facem lumină în felul în care un post de televiziune afiliat Partidului Democrat și-a deschis un studio local în orașul Nisporeni. Este vorba de Canal 2, deținut anterior de președintele PD, Vladimir Plahotniuc, și care în prezent se află în proprietatea consilierului său politic, Oleg Cristal. Reprezentanții televiziunii spun că de la Nisporeni vor difuza buletine de știri produse de jurnaliști locali, precum și un talk show săptămânal, moderat de jurnalistul Vadim Stângaciu.

De ce postul tv nu a avut nevoie de o licență suplimentară de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, dar și ce părere au experții media despre îmbogățirea subită a peisajului de știri autohton, aflați citind materialul integral pe site.

Cât despre portalul Mediacritica, vom continua seria de articole pentru consumatorii de media în care arătăm în ce fel manipulează unele instituții de presă și care sunt dedesubturile acestor mecanisme.

Tot pe Mediacritica am publicat și un nou tutorial digital destinat tinerilor consumatori de informații online. Video-ul ne arată cine sunt trollii și cum putem scăpa de efectele adverse ale internetului.
Săptămâna viitoare vom publica următoarea ediție, în care vom explica pe scurt copiilor, dar și părinților cum identificăm dependența de internet și ce putem face ca să ieșim din capcana ei.

XS
SM
MD
LG