Linkuri accesibilitate

Președintele bulgar Rumen Radev atacă guvernul Borisov


Președintele Rumen Radev
Președintele Rumen Radev

Un discurs extrem de critic la adresa guvernului la Forumul tinerilor organizat la Universitatea economică de stat.

Președintele Rumen Radev a criticat politică guvernului Borisov și a amenințat că ar putea lansa un nou proiect politic.

Șeful statului a ținut un discurs extrem de critic la adresa guvernului la Forumul tinerilor organizat la Universitatea economică de stat. Sloganul de bază al discursului a fost „Să aprindem lumina”.

„Bulgaria, a spus Radev, seamănă cu un șantier unde ceva se construiește dar nu se știe ce pentru că este întuneric. Unii aduc cărămizi și ciment, alții fură pentru că este întuneric. Unii se dau drept organizatori și șefi, arată planuri și desene frumoase. În realitate alții conduc din întuneric. Nu se știe cine sunt proprietarii reali, cine sunt constructorii reali, care este valoarea reală, cât și cui se plătește, pentru că este întuneric. Mediile nu spun adevărul pentru că nu-l pot vedea sau nu doresc să-l vadă.”

Jurnal de corespondent: Petio Petkov (Sofia)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:44 0:00
Link direct

„O politică poate fi prezentată drept succes prin bluffuri publicitare”, a mai spus Radev. Rezultatul real însă se măsoară prin standardul și calitatea vieții.

Lipsa de transparență, după Radev, a devenit o problemă națională. El a dat drept exemplu decizia Consiliului de miniștri de a repartiza în urmă unor dezbateri de jumătate de oră, fără criterii clare, surplusul bugetar în valoare de peste 1 miliard de euro.

Radev a mai spus că aceleași firme căștigă într-un mod automat concursuri de zeci de milioane. El a criticat persistența cu care guvernul investește enorm în programul inechitabil de reabilitare termică.

Președintele și-a încheiat discursul cu ultimele cuvinte lui Goethe „Lumină, mai multă lumină”, adaugând – „A venit timpul să aprindem proiectoarele. Procuratura și justiția au o ultimă șansă de a restabili încrederea în sine și în Bulgaria începând vănătoarea de hoți”

Răspunzând întrebării unei studente șeful statului a declarat – „președintele este al tuturor cetățenilor și nu poate fonda partide, dar daca decepția de status-quo-ul politic va continua să crească și eu voi înțelege acești cetățeni”.

Mai multe anchete sociologice arată că un nou partid condus de Rumen Radev, ar putea deveni, spre deosebire de Partidul socialist, un adevărat concurent la putere al centriștilor din GHERB.

Până acum primul ministru Boiko Borisov se abține să atace președintele ales pe lista Partidului socialist. Amândoi demonstrează relații personale cordiale.

Previous Next

XS
SM
MD
LG