Linkuri accesibilitate

Premierul Filip şi pensionarii mulţumiţi


Avem, bineînţeles pensionari mulţumiţi, cu pensii chiar de 13000 de lei. Dar mi se pare de domeniul evidenţei că majoritatea pensionarilor nu sunt mulţumiţi

Premierul Filip şi pensionarii mulţumiţi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:57 0:00
Link direct

Pe pagina de FB a premierului Pavel Filip au apărut zilele astea cîţiva pensionari mulţumiţi. E un reportaj făcut de Publika, reportaj care începe aşa:

„Au muncit decenii la rând, iar acum se bucură de linişte. Vorbim despre persoanele în etate, care au beneficiat de valorizarea pensiilor. După majorare, ei spun că îşi permit să aibă un trai decent”.

Iar un pensionar mulţumit a cărui pensie a crescut de la 5500 de lei pînă la 7200 de lei ne mărturiseşte:

"Aşa erau vremurile. Trebuia să munceşti, adică eram, într-o oarecare măsură, mai disciplinaţi decât cei din ziua de astăzi şi nu puteam ca să nu muncesc".

Pensionarul mulţumit îi probozeşte parcă pe cei care nu munceau cum se cade şi care, prin urmare, nu au meritat o pensie mai mare.

Mărturisesc, stimaţi ascultători, că am privit cu dezgust acest reportaj. În primul rînd, asemenea pensionari mulţumiţi, care au impresia că au muncit mai bine decît alţii, ştiu ce pensii primesc aici majoritatea cetăţenilor? Înţeleg ei ce sentimente le provoacă pensionarilor cu pensii de 1500-2000 de lei?

Admit, că pensionarul mulţumit sus-pomenit a muncit bine. Dar, ca să nu caut exemple prea departe, pot să-i spun că tatăl meu a muncit aproape 40 de ani la o uzină din Chişinău. Şi a muncit la fel de bine, cu acribie. Iar la începutul anilor 90, cînd a început marea primenire, uzina s-a închis şi tatăl meu a rămas şomer. Conducătorii uzinei şi-au găsit de lucru, pe cînd muncitorii simpli au fost lăsaţi de izbelişte. În consecinţă, tatăl meu are o pensie de numai 2000 de lei. Dar şi această pensie le pare mare unora care primesc numai 1300 de lei.

Parafrazîndu-l pe pensionarul mulţumit de la Publika, o să zic iată ce: “Tatăl meu a muncit decenii la rînd şi nu se bucură de linişte. Pentru că a rămas şomer înainte de pensionare, nefiind şef ca pensionarul mulţumit, şi pentru că primeşte acum 2000 de lei, nu 7200”.

Şi mai e ceva. Avem, bineînţeles pensionari mulţumiţi, cu pensii chiar de 13000 de lei. Dar mi se pare de domeniul evidenţei că majoritatea pensionarilor nu sunt mulţumiţi şi au pensii ridicol de mici. Şi nu au fost toţi nişte leneşi. Despre aceştia Pavel Filip nu vrea să ne vorbească?

XS
SM
MD
LG