Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evenmiente anunțate ale zilei

La Palatul Republicii din capitală este programată întrunirea corpului administrativ superior al sectorului proprietății publice. Tot în capitală are loc ședința CEC. În satul Bădiceni, din raionul Soroca, are loc inaugurarea serviciului social „Locuință protejată”.

Din agenda internațională a zilei: cehii și slovacii marchează împlinirea a 50 de ani de la ocuparea Cehoslovaciei de către trupele pactului de la Varșovia. În Siria are loc comemorarea a cincea anuală a victimelor atacului trupelor guvernamentale asupra unor periferii controlate de rebeli ale capitalei Damasc. Președintele Indiei, Ram Nath Kovind, vizitează Tajikistanul. Musulmanii din multe țări ale lumii încep astăzi festivalul de patru zile Eid al-Adham, la capătul lunii sfinte a Ramazanului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG