Linkuri accesibilitate

Voronin ne explică ce stat avem… 


Vladimir Voronin se pregătește de centenarul revoluției din 1917 (VIDEO SATIRIC)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

Vladimir Voronin se pregătește de centenarul revoluției din 1917 (video satiric din 2017).

Decît să constate lucruri evidente, la mintea cocoşului, toţi aceşti foşti conducători mai bine şi-ar cere scuze pentru faptul că ne-au ghidat spre nicăieri.

Într-un interviu cu IPN, fostul preşedinte Vladimir Voronin a spus că Republica Moldova „nu s-a realizat ca stat independent”. Viitorul RM-ului i se pare lui Voronin incert, iar lucrurile ar putea reveni în albia normalităţii doar dacă cetăţenii vor reuşi să consolideze societatea.

Vladimir Voronin a luat obiceiul să arunce în mase, din cînd în cînd, declaraţii puternice, răsunătoare. De multe ori aceste declaraţii provoacă derută şi uimire, dar e mai bine aşa decît să iei apă-n gură. Spre deosebire de Voronin, un alt fost preşedinte, Nicolae Timofte, nu se mai aude de cînd a părăsit funcţia. De parcă nici nu a fost un îndrumător al maselor. Însă Vladimir Voronin nu ne uită şi ne spune multe chestii. Că ne spune, repet, e bine, dar unele declaraţii ar trebui rectificate, căci sunt oarecum ciudate.

Voronin ne spune că Moldova „nu s-a realizat ca stat independent”, dar nu ne spune ce e acum Republica Moldova. Dacă nu e stat independent, ce este? O colonie? O zonă gri? Şi îi place oare lui Vladimir Voronin să fie parlamentar într-o ţară care nu e independentă? Şi-apoi nu are cumva şi Vladimir Voronin, ca fost preşedinte, o legătură cu această stare de fapt? Nu simte omul nici o vină, nici un regret? Doar ne spune că e rău şi nu are nimic cu răul acesta? Mărturisesc că sunt foarte nedumerit.

Decît să constate lucruri evidente, la mintea cocoşului, toţi aceşti foşti conducători mai bine şi-ar cere scuze pentru faptul că ne-au ghidat spre nicăieri.

XS
SM
MD
LG