Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chişinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță organizarea Forumului Educațional „Viziunea mea pentru școala noastră”. La care va participă premierul Pavel Filip.

Agenția pentru Eficiență Energetică, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, lansează campania cu genericul „Alege inteligent! Economisește energie și bani!”

Judecătoria municipiul Chișinău, sediul Buiucani, va pronunța decizia în dosarul incidentelor și violențelor de la Marșul Centenar, din 1 septembrie.

După amiaza este anunțată și o ședință de guvern.

Și să amintim și două evenimente legate de Radio Europa Liberă. La Soroca, în cadrul dezbaterilor din proiectul „AntiNostalgia, privind spre viitor”, Liliana Barbăroşie va discuta despre Holodomor. Îi are ca invitați pe Dmitro Dzhulai,

ziarist al Serviciului ucrainean de la Radio Europa Liberă, și pe istoricul Igor Cașu de la Chişinău. Pe pagina noastră de FB veţi putea urmări dezbaterea și cele două filme marca postului nostru de radio ce vor fi prezentate.

La Chişinău are loc lansarea cărții „Descântece pentru vin. Microantologie cu oenograme de Vasile Botnaru”, șeful biroului nostru de la Chişinău...

Din agenda internațională:

Parlamentul European va acorda premiul Andrei Saharov – pentru drepturile omului - astăzi, regizorului ucrainian Oleg Sențov, care este în detenție în Rusia.

Organizaţia internațională Human Rights Watch publică și ea astăzi un raport despre pericolele la care sunt expuse persoanele LGBT din Rusia.

Rusia serbează astăzi Ziua Constituției.

La Bucureşti, șefa cabinetului PSD-ALDE, Viorica Dăncilă, va prezenta Parlamentului prioritățile României la cârma Uniunii Europene.

Tot pe plan european sunt de urmărit evoluțiile legate de Brexit, după turneul fulger european întreprins ieri de șefa cabinetului de la Londra, Theresa May, și înainte de summitul consacrat Brexit-ului de mâine.

XS
SM
MD
LG