Linkuri accesibilitate

Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu: potrivit deciziilor CC „la Consiliul European merge președintele României”


Șeful diplomației române Teodor Meleșcanu
Șeful diplomației române Teodor Meleșcanu

Există două decizii ale Curții Constituționale potrivit cărora „la Consiliul European merge președintele României”, a declarat duminică la Digi24 ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu.

„Răspunsul tehnic este dat de două decizii ale Curții Constituționale, de pe vremea președintelui Traian Băsescu, potrivit cărora la Consiliul European merge președintele României. În cazul în care sunt probleme de tip economic și financiar poate să meargă primul-ministru. În ambele cazuri însă, este nevoie să existe un mandat din parte Parlamentului, atunci când se vine cu propuneri sau cu poziții noi din politica externă a României”, a spus șeful diplomației Bucureștiului. România deține din 1 ianuarie pentru șase luni președinția prin rotație a Consiliului European.

Ministrul de Externe a făcut această declarație după ce premierul Viorica Dăncilă a dat de înțeles că ar vrea să reprezinte România la Consiliul European.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG