Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitatul de astăzi este Dumitru Pelin.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct

„Portalul Nordnews.md scrie azi că aproape două sute de persoane care dețin cetățenia Ucrainei sunt așteptate duminică la Consulatul din Bălți pentru a-și allege președintele. Potrivit Consulului Oleg Evdachimov, la scrutin vor putea participa doar cetățenii care s-au înregistrat în listele alegătorilor până la 25 martie. Diplomatul ucrainean a mai precizat pentru nordnews că la alegeri sunt așteptați și ucrainenii din Transnistria.

În editorialul „Apoi, cine-i pedestraș, domnule?”, Anatol Moraru relatează o situație la care a fost martor, situație petrecută într-un local din Bălți, care aparține unei familii mixte, moldo-italiană. La un moment, patroana restaurantului s-a plâns pe gândirea infectă a moldovenilor, care cred că în Uniunea Europeană bărbații sunt homosexuali: „Iată, aici la Moldova mulți susțin că nu trebuie să fim cu Europa, pentru că acolo toți bărbații sunt gay. Eu am trăit mai mulți ani în Italia și am văzut că, de exemplu, italienii vin în baruri și restaurante cu familia. Pe când la noi, la bar vin doar bărbați, unul cu altul. Apoi, care-s gay, domnule: europenii sau ai noștri?” se întreabă femeia.

Înmormântările se fac «ca să nu ne grăiască lumea» și nunțile «ca să ne invidieze toate neamurile»...

Un alt text de opinie, semnat de Voldemar Crețosu, ia (elegant!) în bășcălie nesăbuința moldoveanului atunci când vine vorba de cheltuieli: „Numai la noi înmormântările se fac așa «ca să nu ne grăiască lumea» și nunțile «ca să ne invidieze toate neamurile»...” Și tot pe Nordnews.md a apărut azi un material despre reținerea, pentru contrabandă cu cafea, a șase persoane din nordul țării, printre care un șef al unui post al Politiei de Frontieră. Membrii grupului infracțional transportau illegal marfa pe segmentul de frontieră din apropierea satului Vasilcău, raionul Soroca. În cadrul operației, au fost efectuate percheziții la Soroca, Bălți și Chișinău, fiind depistate și ridicate mărfuri în valoare de 2,500,000 de lei, precum și sume bănești, un atelier clandestin de ambalat cafea, dar și înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională.”

XS
SM
MD
LG