Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Dina agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Asociația Promo-LEX organizează conferința post-electorală cu tema: „Concluzii și recomandări ale Misiunii Promo-LEX de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, unde sunt puse în discuție principalele constatări și recomandări ale Raportului final al Misiunii.

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, invită jurnaliștii la prezentarea concluziilor raportului „Evaluarea nivelului de asigurare a dreptului pacientului la siguranța și calitatea echipamentelor medicale”, realizat de către angajații Instituției Ombudsmanului.

Fundația Soros-Moldova prezintă datele unui studiu privind serviciile sociale existente destinate copiilor din grupurile vulnerabile și pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale.

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” organizează o dezbatere publică intitulată „Sărăcia energetică și consumatorii vulnerabili din municipiul Chișinău, între costuri, compensații și soluții de sustenabilitate”.

Din agenda internațională:

La Bruxelles are loc reuniunea liderilor Uniunii Europene care ar urma să discute, din nou, despre Brexit.

Pe agenda Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg este anunțat discursul premierului Georgiei, Mamuka Bahtadze.

Șeful diplomației americane Mike Pompeo va apare la o audiere în fața comitetului pentru relaţii externe al Senatului american.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in se află la Washington într-o vizita de două zile.

Premierul Chinei comuniste Li Keqiang se află în Croația, unde are întrevederi cu omologul său de la Zagreb Andrej Plenkovici.

La Paris, trei membre ale grupului Femen își așteaptă verdictul pentru acțiunile lor de protest din timpul vizitei președintelui american Donald Trump în Franța.

Amnesty International își lansează raportul legat de pedepsele cu moartea din lume.

XS
SM
MD
LG