Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei din Moldova, să notăm conferința de presă a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare cu tema: „Lansarea Indexului Coeziunii Sociale”.

Organizaţia Internațională Interguvernamentală pentru dezvoltare economică și educațională în Republica Moldova anunță într-o întâlnire cu presa despre intenția unui investitor internațional de a aloca Moldovei 550 de milioane de dolari.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene în cooperare cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova organizează conferința națională cu tema: „NATO la 70 de ani: între realizări, provocări și oportunități”

Direcția generală educație, tineret și sport din municipiului Chișinău desfășoară Forumul ,,Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!”

Pe plan internațional:

Atenția va fi acordată și astăzi Franței și eforturilor comunității internaționale și francezilor de a contribui financiar la reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, considerată un simbol al Franței, al creștinătății și al civilizației occidentale. Un incendiu devastator a avut loc luni seara și, timp de 15 ore, sute de pompieri au luptat împotriva flăcărilor. Cauza incendiului a fost un accident la șantierul de restaurare. Nu au fost victime și operele de artă din catedrală au fost salvate în mare măsură, chiar dacă plafonul s-a prăbuşit și la fel și turla „săgeată”, dar structura a fost salvată în întregime; turnul nordic a rezistat, doar unul dintre vitralii, care era în renovare, a fost distrus; cele 16 statui fuseseră date jos de pe socluri în urmă cu câteva zile pentru renovare; din incendiu au fost recuperate atât Coroana de Spini a Mântuitorului, cât și Tunica Sf. Ludovic și mai multe obiecte de cult importante sunt în siguranță. Majoritatea vor fi adăpostite în muzeul Luvru.

La Moscova se vor afla în vizită ministrul sârb de externe și prințul Sultan bin Salman al Arabiei Saudite.

Reprezentanții țărilor din organizația OPEC se întâlnesc la Viena, într-o reuniune extraordinară.

Pe plan global, este Ziua consacrata luptei împotriva hemofiliei.

XS
SM
MD
LG