Linkuri accesibilitate

O stradă din Chişinău care nu-mi place


O stradă din Chişinău care nu-mi place de la o vreme e strada Creangă, cea care leagă centul oraşului de sectorul Buiucani. Există pe ea nişte hopuri, crăpături, denivelări care mă irită, dar şi mai mult sunt iritaţi şoferii cu care merg. Mi se pare că arată foarte prost pentru o stradă principală.

O stradă din Chişinău care nu-mi place
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Acum acolo sunt refăcute trotuarele şi asta e minunat, chiar dacă refacerea asta durează. Dar strada pe care se mişcă transportul cînd va fi refăcută? Eu o văd de cîţiva ani într-o situaţie proastă.

Am remarcat chiar şi pe artera principală a urbei, pe bulevardul Şrefan cel Mare, nişte denivelări ciudate. Multe străzi din Chişinău sunt făcute prost, sunt asfaltate parcă de lehamite. Nu sunt ele aşa cum ar trebui să fie într-o capitală europeană.

Singura stradă de care sunt mulţumit e în mod paradoxal şoseaua Munceşti. Acolo parcă au muncit nişte extratereştri, nişte oameni veniţi dintr-o altă dimensiune. Deşi e un drum oarecum periferic, arată cel mai bine! Chiar vreau să ştiu: cine şi cum a făcut drumul acela? Să-i invităm pe oamenii aceia să ne facă şi restul străzilor.

Nu ştiu cum se face că primenirea drumurilor e o imensă problemă în RM. Cum oare pe alte meridiane drumurile făcute sunt realmente drumuri, iar la noi doar aparenţe? Ce se întîmplă, fraţilor?

XS
SM
MD
LG