Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalurile Centrului pentru Jurnalism Independent


Invitata rubricii este Cristina Zavatin de la media-azi.md şi mediacritica.md.

„După ce Adunarea Populară din autonomia găgăuză a demis majoritatea membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei publice regionale de televiziune și radio GRT, deputații locali au anunțat un nou concurs pentru ocuparea locurilor vacante din Consiliu. De menționat că, pe 30 iulie, Adunarea Populară a demis cinci din cei nouă membri ai Consiliului de Supraveghere al Companiei publice de la Comrat. Astfel, Consiliul a devenit, practic, nefuncțional, acest lucru fiind confirmat și prin votul majoritar al deputaților. Mai multe detalii citiți pe portalul Media-Azi.md.

Deputatul Dumitru Alaiba a scris pe blogul său că postul PRIME TV, care aparține ex-liderului democrat Vlad Plahotniuc, ar fi primit circa 350.000 de euro, în prima jumătate a anului 2019, de la compania care organizează Loteria Națională și pariuri sportive. Solicitați de Media-Azi.md, reprezentanții companiei au refuzat să spună câți bani au alocat postului respectiv pentru publicitate, declarând că nu pot numi suma nominală pentru a nu încălca prevederile contractuale.

Portalul Mediacritica.md urmărește îndeaproape subiectul majorării TVA pentru agenții economici din domeniul de hoteluri, restaurante și catering. Subiectul se află în centrul atenției publice, întrucât mai mulți proprietari de localuri din Chișinău, în semn de protest și-au sistat activitatea pentru câteva ore sau chiar pentru o zi. Cum a fost monitorizat protestul HORECA citiți într-un studiu de caz semnat de cercetătorul media, Victor Gotișan”.

XS
SM
MD
LG