Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Newsmaker.md”


Invitata rubricii de astăzi este Galina Vasilieva.

„Trei milioane de metri cubi de gunoi. Este un munte uriaș. Atât s-a adunat anul trecut în Moldova. Două milioane din acestea sunt aruncate de populație, restul – de întreprinderi. Mai mult de o treime din deșeuri – 1,2 milioane de metri cubi – revin Chișinăului. În această cantitate intră și deșeurile toxice: baterii, tehnică, substanțe medicale, termometre. Însă nimeni nu cunoaște volumul exact al deșeurilor toxice în Moldova. NewsMaker a analizat, cine și cum colectează, sortează și reciclează deșeurile și de ce e atât de rău în Moldova la acest capitol.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:43 0:00
Link direct

Poate oare un pensionar din Florești și fiul său, cu grad de dizabilitate, să trăiască cu 2500 de lei lunar? Sunt oare 25 de mii de lei suficiente pentru o familie cu cinci copii și pentru ce ajung acești bani? Până în prezent, în Moldova nu s-a format o viziune generală despre „trai decent”. NewsMaker a analizat, cum își imaginează „un trai decent” cercetătorii, economiștii și cetățenii simpli: pensionarii, funcționarii publici și angajații din sectorul privat și cât costă acesta.

Compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul. Nou proprietar majoritar a devenit businessmanul Nathaniel Rothschild. Cei de la Ministerul Economiei susțin că statul nu dispune de pârghii pentru a influența tranzacția de vânzare-cumpărare a companiei Avia Invest. Autoritățilе actuale ale Moldovei pun la îndoială corectitudinea concesionării. De ce autorităților le va fi acum cu mult mai dificil să recapete bunul, citiți pe site-ul NewsMaker.md.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG