Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei la Chișinău să notăm, mai întâi, ședința Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova care îi audiază astăzi pe fostul ministru Anatol Arapu (repetat) și pe Natalia Politova-Cangași, în contextul informației obținute de la Veaceslav Platon. Comisia ar urma să decidă astăzi și dacă îl va audia și pe fostul premier, aflat în detenție, Vlad Filat.

Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor va discuta situația politică din Republica Moldova și se vor lua decizii privind unele probleme importante, după cum se anunță într-un comunicat al partidului. Ședința va fi urmată de declarații de presa.

Centrul de Excelență Institutul de Istorie Socială „ProMemoria”, Institutul de Istorie, Chișinău, Academia Oamenilor de Știință din România, Asociația Istoricilor din Republica Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei organizează o conferință științifică cu genericul: „Pactul Molotov-Ribbentrop - verde pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial”, conferința va avea loc la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Uniunea Salvați Basarabia anunță o conferință de presă cu tema: „Eliminarea rețelelor de corupție care împiedică scăderea tarifelor de roaming cu România”.

Este anunțată la prânz și o ședință de guvern.

Din agenda internațională:

Astăzi este ziua comemorării victimelor terorismului.

Subsecretarul de stat american David Hale se va afla într-un turneu în Asia Centrală – astăzi în Kazahstan.

În Germania, cancelara Angela Merkel o primește în vizită pe președinta Slovaciei, Suzana Caputova.

Ministrul german de externe Heiko Mass va fi astăzi la Moscova.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, vizitează Finlanda.

La Praga este anunțat un marș care să marcheze 50 de ani de când forțele cehoslovace au tras în propriii cetățeni, la un an de la invazia trupelor Pactului de la Varșovia din 1968.

La Beijing vor avea loc convorbiri între ministrul de externe al Chinei comuniste și cel al Coreii de Sud.

XS
SM
MD
LG