Linkuri accesibilitate

Politică în zoaie


Mare mi-a fost mirarea, stimaţi ascultători, să descopăr că în magazinele „Rogob” se vînd sacoşe biodegradabile! A fost o imensă bucurie pentru mine să văd aşa ceva. O sacoşă biodegradabilă costă 60 de bani şi am cumpărat-o fără să ezit o clipă. Întrebarea care se impune în mod normal e asta: de ce şi celelalte reţele de magazine nu renunţă la sacoşele de plastic în favoarea celor biodegradabile? E timpul, dragilor, să trecem toţi, cu mic, cu mare, la sacoşe biodegradabile, dacă ne mai interesează viitorul patriei.

Da, înţeleg că producătorii sacoşelor de plastic sunt împotrivă. Dar mediul înconjurător nu e oare mai important decît interesele celor care produc plastic? Trebuie cumva rezolvată problema asta, trebuie să discutăm cu făcătorii de plastic şi se pare că nu avem prea mult timp la dispoziţie. Ţare e năpădită de zoi.

Iar oamenii se vor obişnui şi vor cumpăra cu drag sacoşe biodegradabile cu 60 de bani. La urma urmei, nu e un preţ astronomic. Şi vrem toţi să nu mai otrăvim solul patriei, nu-i aşa?

Cîtă frămîntare e acum pe palierele puterii, cîte reforme sunt concepute cu repeziciune, iar de-oligarhizarea se desfăşoară cu surle şi trîmbiţe. Nu e limpede deocamdată dacă se desfăşoară pe bune, dar gălăgia e mare, fără doar şi poate!

Ei bine, nu mai putem să ne permitem luxul de a face politică în zoaie. Trebuie urgent să curăţăm ţara asta, dacă mai dorim să ne fie sănătoşi copiii. Trebuie să curăţăm rîiurile, să curăţăm solul, să nu mai bucşim legumele şi fructele cu imense cantităţi de nitraţi, trebuie să separăm gunoaiele şi să facem întreprinderi de prelucrare a deşeurilor, trebuie să facem canalizare, acolo unde ea nu există, trebuie să scăpăm de maşinile vechi care otrăvesc aerul. Vrem sau nu să mai trăim? Astea sunt cele mai importante lucruri care trebuie făcute. Sau ne ocupăm de politică în zoaie pînă la apocalipsă?

XS
SM
MD
LG