Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata rubricii este Diana Gațcan.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct


„În ediția din 12 septembrie a Ziarului de Gardă puteți citi un articol despre carențele din sistemul de sănătate, care cauzează decesul pacienților pe patul de spital. Am abordat cazul copilului de opt ani de la Rezina, care a decedat în februarie curent, un caz care a reamintit opiniei publice despre lacunele din sistemul de sănătate, dar și despre imperfecțiunea legislației.

În paginile ziarului de mâine găsiți și un articol despre donațiile americane pentru reabilitarea și darea în exploatare a zece sisteme centralizate de irigare, amplasate în localități de pe malurile râurilor Nistru și Prut.

Autoritățile ar procura utilaje fără consultarea beneficiarilor...


Agricultorii din zonă spun că renovarea sistemului de irigare le-a deschis noi posibilități, dar, în același timp, susțin că se confruntă cu probleme generate de conlucrarea deficientă cu autoritățile, care ar procura utilaje fără consultarea beneficiarilor.

La paginile dosar găsiți povestea unei profesoare de la Gimnaziul Corjova din raionul Dubăsari, care a acționat în judecată instituția în care a activat peste 20 de ani pe motiv că ar fi fost demisă ilegal. Curtea de Apel Chișinău i-a dat câștig de cauză, însă fostul director al gimnaziului îl acuză pe fiul profesoarei, magistrat la Judecătoria Chişinău, de trafic de influenţă în acest caz.


Interviul din acest număr a fost realizat cu avocata și președinta Centrului de Informare „Genderdoc-M”, Tatiana Chebac, care ne-a povestit cum sunt discriminați și umiliți avocații, cât de bine sunt plătiți apărătorii, dar și de cât timp au ei nevoie pentru a consulta un dosar.”

XS
SM
MD
LG