Linkuri accesibilitate

Președintele SUA va discuta cu secretarul general al NATO la Washington săptămâna viitoare


Donald Trump
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, îl va întâlni săptămâna viitoare la Washington pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar pe agendă se află chestiunile legate de cheltuielile militare ale țărilor membre. Potrivit unui comunicat al Casei Albe de ieri, cei doi lideri se vor întâlni joi, 14 noiembrie. Întâlnirea are loc în ajunul summit-ului NATO de la Londra din 3-4 decembrie.

Întâlnirea este importanta deoarece, într-un recent interviu cu publicația britanică The Economist, președintele Franței Emanuel Macron a vorbit despre NATO, ca despre o alianța „în moarte cerebrală” și a pus sub semnul întrebării articolul 5 al Alianței.

Afirmațiile sale au fost contrazise imediat de cancelara Germaniei Angela Merkel și de secretarul de stat american Mike Pompeo. Pentru doamna Merkel, NATO este „indispensabilă”.

Declarațiile președintelui Franței au fost salutate imediat de Moscova.

Emanuel Macron se va întâlni astăzi la Berlin cu doamna Merkel și cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. La Berlin, continua și astăzi manifestațiile consacrate celor 30 de ani de la căderea zidului Berlinului – un moment crucial al istoriei recente a Europei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG