Linkuri accesibilitate

Plouă cu aeroporturi?


Chișinău, 3 octombrie 2019
Chișinău, 3 octombrie 2019
Plouă cu aeroporturi internaționale?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct



Premierul Ion Chicu a constatat deunăzi că existența unui singur aeroport internațional în R. Moldova, cel din Chișinău, reprezintă un element de monopol, fiind nevoie de altele, noi. Iar cîţiva experţi şi miniştri au fost de acord că „dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina micşorarea tarifelor la bilete”.

Ce să spun? Constatarea făcută de domnul prim-ministru mi se pare scoasă de la naftalină. O mulţime de voci au semnalat anterior existenţa acestui monopol. N-am înţeles însă ce va urma după această constatare şi după remarcile aprobatoare ale experţilor şi miniştrilor. Ce va fi? Va ploua cu aeroporturi? Începe undeva construcţia unui nou aeroport internaţional? Şi unde anume? La Edineţ, la Bălţi sau la Pîrjolteni? Şi dacă nu începe nicăieri, de ce e nevoie de constatarea asta banală?

Nu sunt mare expert, dar îmi dau seama că nu e atît de uşor să faci un singur aeroport internaţional, darămite două-trei. Îţi trebuie bani, e nevoie de personal bun, de multe-multe lucruri. Probabil, ar mai fi nevoie de un aeroport, poate de două. Nu ştiu însă dacă o ţară mică cum e RM are nevoie de multe aeroporturi.

Eu din clipa asta voi fi foarte atent. Aştept construcţia noului aeroport internaţional. Constatarea domnului Chicu mi-a creat un orizont de aşteptare. Imediat cum începe, vă spun, stimaţi ascultători!

XS
SM
MD
LG