Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: newsmaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Stela Untilă.

Vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari a transmis Procuraturii Generale o anexă la raportul Kroll cu numele persoanelor implicate în furtul miliardului. Slusari susține că instituția trebuia să primească documentul încă în 2018. Cei de la Procuratura Generală insistă, însă, că raportul Kroll nu conține o asemenea listă și nu se grăbesc să dezvăluie oficial numele beneficiarilor jafului. Newsmaker a decis să afle cum procedează SUA în astfel de situații și ce fel de informații sunt dispuse să ofere jurnaliștilor și societății structurile de stat privind cazurile de rezonanță.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link directÎntre timp, SUA au decis să introducă sancțiuni împotriva ex-liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și a familiei acestuia. Decizia a provocat o adevărată explozie pe rețelele sociale. Cineva a numit acest lucru „un cadou minunat de Anul Nou pe vechi” și „o zi istorică”, altcineva a menționat că „problemele în Moldova sunt rezolvate de Big Bro”. Iar ex-premierii Maia Sandu și Ion Sturza au remarcat că această situație ar trebui să fie o lecție pentru președintele Dodon.

Instanța de judecată l-a plasat în arest preventiv pentru 20 de zile pe Viorel Morari, care a condus Procuratura Anticorupție. Morari este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte. Despre cum judecătorii au examinat timp de șase ore demersul procurorilor cu privire la arestarea lui Morari și din ce cauză activistul civic Pavel Grigorciuc a fost alungat din sala de judecată, aflați din reportajul newsmaker.md.

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG