Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la Newsmaker.md

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct



„În perioada când era șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a considerat că audierea președintelui Igor Dodon ca martor în dosarul despre finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor este ilegală. Depozițiile lui Dodon în calitate de martor și nu bănuit au devenit motiv pentru a respinge inițierea urmăririi penale în acest caz. Despre aceasta se spune într-un document semnat de Morari în luna noiembrie 2019, care se află acum la dispoziția NM. Detalii despre aceasta aflați pe site-ul NM.

Numărul victimelor noului coronavirus continuă să crească în China. NM a discutat cu o cetățeancă a Moldovei care tlocuieste în China deja de patru ani. Ea a povestit cum trăiesc orașele în carantină, de ce străzile sunt pustii chiar și în localitățile care sunt departe de epicentrul virusului și de ce se tem cel mai mult localnicii.

Autoritățile intenționează să vândă „Metalferos”, întreprinderea de stat care se ocupă de colectarea, reciclarea și exportul metalelor negre și colorate. Astfel, ele doresc să scape de monopolul de pe piață, iar procurorii să investigheze activitatea companiei. Deputații din opoziție și majoritatea experților au criticat ideea privatizării. NM a încercat să afle, de ce statul dorește să vândă „Metalferos” și care ar putea fi consecințele.”

XS
SM
MD
LG