Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în parlament”


Președintele Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban ca să creeze viitorul guvern
Președintele Iohannis l-a nominalizat pe Ludovic Orban ca să creeze viitorul guvern

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban ca premier însărcinat cu formarea unui nou guvern, anunțând că își păstrează ca primă opțiune alegerile anticipate.

Din momentul în care Ludovic Orban va depune în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare pentru învestirea unui nou guvern începe procedura de alegeri anticipate - 60 de zile pe care le are Parlamentul la dispoziție să acorde vot de încredere unui nou Executiv. Dacă Parlamentul nu acordă încrederea în acest termen, Parlamentul este dizolvat de către președintele țării.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că va convoca partidele la consultări începând de joi, de la ora 12.00, și că, cel mai probabil, joi seară va anunța și cine va fi noul premier desemnat.

Președintele Iohannis a spus că rămâne, în continuare, adept al anticipatelor dar că, dacă va constata că partidele parlamentare nu vor dori acest lucru, va insista ca, în continuare, „să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, un guvern care este construit de și în jurul Partidului Național Liberal.”

Mai multe AICI.

XS
SM
MD
LG