Linkuri accesibilitate

Donald Trump avertizează că următoarele săptămâni vor fi „o încercare grea” pentru americani


Testul rapid, de cinci minunte, pentru Covid-19, prezentat de președintele Donald Trump la Casa Albă, 30 martie 2020
Testul rapid, de cinci minunte, pentru Covid-19, prezentat de președintele Donald Trump la Casa Albă, 30 martie 2020

Se vorbește mult în aceste zile în Statele Unite despre evoluția graficului care ilustrează numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Întrebarea care se pune acum este când și la ce nivel va începe să descrească.

Coronavirus: Trump avertizează
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Casa Alba și alte organizații urmăresc cu atenție câteva modele pentru a înțelege mai bine și a pregăti diverse localități pentru vârful de grafic. Coronavirus va atinge vârful în America în circa două săptămâni, dar unele state, între care Virginia și Maryland vor atinge vârful mult după acea – în conformitate cu unul dintre modele, al Universitatii statului Washington.

În Statele Unite există acum aproape 180 de mii de cazuri confirmate și peste 3,400 de morți. Guvernatori din 30 de state au cerut cetățenilor să stea acasă, pentru a limita extinderea virusului. Statele respective au circa ¾ din populația Americii.

În afară de New York, unde situația este gravă, metropole între care Boston, Detroit, New Orleans și Philadelphia înregistrează creșteri ale numărului de cazuri și iau măsuri speciale. Testarea în Statele Unite este acum mai bună, după ce inițial a fost deficitară, pierzându-se timp prețios, ceea ce înseamnă că și mai multe cazuri vor fi descoperite. Dar nu sunt încă suficiente teste în statele cu populație rurală mare, ceea ce contrazice declarațiile președintelui Donald Trump.

Echipa medicală de la Casa Alba analizează acum extinderea utilizării măștilor medicale, pentru protecție, de unde anterior se considera că ele nu sunt eficiente.

Guvernul federal a autorizat și un test rapid, care permite detectarea virusului în circa cinci minute.

Președintele Trump s-a intreținut telefonic cu omologul sau rus, Vladimir Putin, anunțându-se ulterior, prin purtatorul de cuvânt al Kremlinului, că un avion cu echipamente medicale din Rusia se veni în Statele Unite.

Ajutorul a fost oferit pe baza ințelegerii reciproce ca odată ce Statele Unite cresc producția, vor reciproca, ajutând Rusia dacă va avea nevoie. Nu este clar ce echipamente sunt trimise de Rusia, dacă este vorba și de ventilatoare, atât de necesare pentru tartarea celor bolnavi de Covid-19.

XS
SM
MD
LG