Linkuri accesibilitate

Premierul pensionarilor şi copiilor


Ion Chicu: Plătim pentru atitudinea pe care am avut-o ultimii 20-25 de ani pentru sănătate și educație, Chi;inpu, 8 aprilie 2020.

Într-un interviu acordat Europei Libere, premierul Chicu a spus: „Nu vom lua de la gura pensionarilor şi copiilor ca să dăm bani proprietarilor de restaurante!”

Premierul pensionarilor și copiilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00

E o declaraţie halucinantă care i-a lăsat mască nu numai pe proprietarii restaurantelor, cred. În declaraţia asta e şi un pic de socialism radicalist, şi un soi de populism şi parcă o miză electorală există.

Să încercăm să ne lămurim. Guvernul n-ar trebui să-i ajute, în măsura posibilităţilor, pe toţi? Or proprietarii restaurantelor plăteau parcă şi ei impozite din care li se achitau pensii pensionarilor. Deci există o legătură între pensionari şi copii şi cei cu restaurantele. E ciudat că premierul o neglijează. Şi dacă premierul are această atitudine faţă de restaurante, e de presupus că la bietele edituri nici nu se mai gîndeşte. Sau îl interesează, totuşi, cartea?

Mai departe. Gurile pensionarilor şi ale copiilor contează, fireşte. Numai că declaraţia premierului denotă parcă o grijă nemaipomenită, colosală. Or, în realitate, pensionarii simpli au nişte pensii mizerabile, iar copiii în grădiniţe nu sunt hrăniţi cu icre negre. Să ne amintim de recentele scandaluri legate de hrana dubioasă din grădiniţe. Sau le-am uitat? Repet, pensionarii simpli nici nu pot visa la pensiile astronomice ale procurorilor. Apropo, aceştia ce mai fac? Se gîndesc şi ei la gura pensionarilor simpli?

Dacă guvernanţii, în aceste timpuri grele, nu vor ajuta cumva afacerile, nu vor avea cum să plătească nici pensiile. Asta mi se pare de domeniul evidenţei.

Previous Next

XS
SM
MD
LG