Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Vreme rece – mai rece decât normal pentru această dată. Numai 11 grade maximă. La Chișinău se anunță ploaie – o veste bună pentru fermieri. La Moscova sunt cu 10 grade mai mult.. adică 21 și va fi o zi însorită. La București 20 de grade și tot ceva soare.

Să răsfoim agenda evenimentelor interne:

Curtea Constituținala urmează să de pronunțe în această dimineață în legătură cu acordul de împrumut între guvernul Ion Chicu și Federația Rusă. Recent președintele țării Igor Dodon a declarat deschis că, în cazul în care Curtea Constituțională va bloca acordul privind creditul rusesc, din dată de 1 mai nu vor mai putea fi plătite salariile și pensiile. Iar noi va recomandăm să citiți sau să ascultați masă rotundă a Europei Libere de duminică consacrată situației de la Curtea Constituțională și care a fost moderată de Natalia Morari și i-a avut că invitați pe Teodor Cârnaț, doctor habilitat în drept constituțional și pe Stanislav Pavlovschi, fost judecător al Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Mai notăm un seminar organizat de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova cu tema „Copilul frecvent bolnav în condiții de COVID-19”

Spicuim și din evenimentele internaționale:

Ambasadorul Uniunii Europene în China a anunțat la Beijing o conferință de presă pe tema relațiilor dintre Bruxelles și Beijing, în contextual tensiunilor legate de pandamia actuală.

Uniunea Europeană își va anunța previziunile economice pentru țările comunitare pentru această primăvara.

Și la Lausanne, în Elveția are loc o video conferință a Consiliului Atletic European.

XS
SM
MD
LG