Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Ce se află pe agenda internă și internațională?

Vremea în R. Moldova se anunță astăzi instabilă, cu posibile ploi însoțite de descărcări electrice, și cu o răcire accentuată a temperaturii aerului, pe alocuri cu peste zece grade diferență. Deocamdată rămâne în vigoare avertizarea de secetă pe aproape tot cuprinsul țării - excepțiile sunt regiunea transnistreană și nordul extrem al țării, în lunca Prutului mijlociu. Vreme instabilă așteaptă jumătatea nordică a României vecine – Moldova și Ardealul, în vreme ce la București și pe litoral se anunță cer senin și maxime de până la 29 de grade.

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne:

La Chișinău are loc ședința Consiliului Superior al Magistraturii. Tot în Capitală, la sediul agenției de presă Infotag, are loc o conferință de presă organizată de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova cu tema „Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19”.

Academia de Științe a R. Moldova organizează tot marți lecția publică online „Diminuarea impactului negativ al pandemiei COVID-19 și secetei în agricultură”.

Austria și Uniunea Europeană vor dona R. Moldova materiale pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Pe filele agendei internaționale, prezentate de AFP găsim:

În Rusia se încheie perioada de restricții în care oamenii nu merg la muncă din cauza crizei de coronavirus.

La Tokio, Paris, Ryadh sau Muenchen mari firme ca Toyota, Honda, Allianz, Nikon sau Saudi Aramco își anunță rezultatele anuale sau trimestriale ale activității economice, marcate, probabil, de impactul pandemiei de coronavirus.

La Bruxelles are loc ședința informală a miniștrilor sănătății din UE și prin video conferința miniștrilor apărării din cele 27 de țări membre.

De la Moscova este organizată videoconferința miniștrilor de externe din CSI.

Iar cancelarul german Angela Merkel discută de la Berlin tot prin videoconferință cu premierul Ucrainei.

XS
SM
MD
LG