Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea va fi caldă, însorită și frumoasă la Chișinău cu 28 de grade temperatură maximă. La Kiev plouă și sunt cu 11 grade mai puțin – adică 17. La Moscova 12 grade și cer înnourat în vreme ce la București vor fi chiar 31 de grade!

Pe agenda evenimentelor interne consemnăm dezbaterea anunțată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene – pe tema asistenței Uniunii Europene pentru Moldova menită să ajute la redresarea efectelor pandemiei de coronavirus

Mai este anunțată, de asemenea, și o ședința Consiliului Audiovizualului.

Pe agenda internațională:

Agenția Uniunii Europene pentru drepturi fundamentale va da publicității la Viena raportul său bazat pe un studiu cuprinzător despre discriminarea și delictele de ură împotriva minorităților sexuale.

Curtea Europeană de Justiție de la Luxembourg ar urma să se pronunțe în legătură cu tratamentul aplicat de autoritățile din Ungaria, migranților din zona de graniță cu Serbia, la sfârșitul anului 2018 și începutul anului 2019. Este vorba de doi iranieni și doi afgani care au fost predați de către autoritățile sârbe celor din Ungaria și care au fost plasați într-un centru de refugiați de la granița dintre cele două țări, unde se află și în prezent.

Și tot joi Vaticanul se alătură altor confesiuni pentru o zi mondială a rugăciunii.

XS
SM
MD
LG