Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata rubricii de astăzi este Galina Vasilieva.

„Decesul nr. X. Sexul, vârsta, raionul. Așa începe orice enumerare a noilor victime ale coronavirusului COVID-19 în Moldova. Iar după aceasta, urmează, de obicei, o listă lungă a „bolilor asociate”. Aceasta ar trebui să explice, de ce totuși virusul a reușit să învingă. Însă ce se află după aceste diagnosticuri seci? Și de ce victimele virusului sunt, în mare parte, victime ale situației din țară? Despre toate acestea – într-un proiect special al NewsMaker.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00
Link direct

La doi ani de la aprobarea în prima lectură a legii cu privire la organizațiile necomerciale, parlamentul așa și nu l-a aprobat în lectură finală. Acum, aprobarea acestei legi este una dintre condițiile de oferire a asistenței macrofinanciare din partea UE pentru Moldova. NewsMaker a analizat, de ce se tem cei care sunt împotriva acestei legi și de ce ea nu a fost aprobată până acum.

În Moldova a fost anunțată reluarea activității de transport rutier și feroviar de persoane în trafic internațional. Dar cât de departe vor reuși să plece locuitorii Moldovei, dacă frontierele țărilor vecine încă sunt închise? NewsMaker a analizat,, cum anume va funcționa în timpul apropiat transportul terestru internațional.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG