Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

O zi cu ploaie se anunță astăzi la Chișinău, dar temperatura rămâne la 17 grade. La Kiev e la fel că la Chișinău. La București sunt 21 de grade, dar plouă că la Chișinău.

Și aici la Praga e ca la Chișinău – adică ploaie și 17 grade.

Să răsfoim agenda de știri interne și să notăm că dimineața are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor.

Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă organizează o conferință de presă intitulată „Achizițiile cu interese pe timp de criză”.

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova anunță astăzi un seminar cu tema „COViD-19 – aspect pediatrice. Tratament antiviral: Unde? Când? Cum?”

EU Debates Café , proiect organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, anunță o conferință cu tema „Dialogul dintre Chișinău și Tiraspol în contextul crizei COVID-19: provocări și soluții”

Să mai amintim și că astăzi, credincioșii ortodocși sărbătoresc Înălțarea, iar în România, această sărbătoare creștină este și Ziua eroilor…

De pe agenda de știri externe spicuim:

În China, la Beijing în această dimineață se așteaptă votul Congresului Național al poporului – varianta comunistă a parlamentului - în legătură cu controversată lege a securității pentru Hong Kong, lege care a stârnit îngrijorări internaționale și masive mișcări de protest în Hong Kong. Ca mereu, protestele din Hong Kong au provocat riposte dure și în forță din partea autorităților comuniste chineze.

Cancelara Germaniei Angela Merkel are anunțată astăzi la Berlin o video-conferință cu lideri internaționali și organizații internaționale despre posibile planuri de a ajuta țările în curs de dezvoltare care au fost grav lovite de pandemia de coronavirus.

La Bruxelles, comisarul Uniunii pentru comerț Phil Hogan îi va informa pe europarlamentari despre răspunsul Comisiei Europene asupra impactului pandemiei asupra comerțului comunitar.

Și Radio Europa Liberă organizează astăzi la ora 17.00 dezbaterea online, din cadrul proiectului „AntiNostalgia, privind spre viitor” despre miturile create de perioada sovietică despre cel de-Al Doilea Război Mondial… Invitații dezbaterii sunt doctorul în istorie Andrei Cușko, conferențiar universitar la Universitatea Pedagogică Ion Creangă din Chișinău și, prin Skype, Ecaterina Locoman, lector superior în relații internaționale la Universitatea Pensylvania, din Statele Unite…

XS
SM
MD
LG