Linkuri accesibilitate

România a intrat în faza a treia de relaxare a restricțiilor antiepidemice


În România, marile centre comerciale, piscinele exterioare, sălile de fitness, casele de pariuri și loterii se redeschid de luni, 15 iunie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor din a treia fază de relaxare, în contextul pandemiei de coronavirus.

De luni vor fi reluate și cursele aeriene care leagă România de alte 17 state europene: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Pentru românii care se întorc în țară din aceste state nu va mai fi necesară carantina/izolarea la locuință dacă nu au simptome care să arate o posibilă infectare cu coronavirus. Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal.

O altă măsură de relaxare care intră luni în vigoare este mărirea la şase persoane a grupurilor pentru activităţi recreative şi sportive în aer liber, la 20 de persoane în cazul evenimentelor private organizate în spaţii închise şi la 50 de persoane maximum pentru cele în aer liber.

Mall-urile vor fi deschise începând de luni, cu precizarea că rămân închise restaurantele, cafenelele, locurile de joacă, sălile de jocuri şi cinematografele din interiorul centrelor comerciale.

Guvernul va propune însă Parlamentului prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat duminică la 21.999, după raportarea a 320 de noi infecții. Ultima oară când au mai fost anunțate peste 300 de cazuri pe zi a fost pe 9 mai. Autoritățile au făcut un nou apel la respectarea măsurilor de protecție.

XS
SM
MD
LG