Linkuri accesibilitate

Leontina Vătămanu: „Nu găsim niciodată surse să îndreptățim victimele deportărilor” (VIDEO)


Regizoarea Leontina Vatamanu despre diferența dintre moldoveni și baltici: cazul deportaților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:32 0:00

Regizoarea Leontina Vatamanu despre diferența dintre moldoveni și baltici: cazul deportaților

La aproape 71 de ani de la cel mai mare val al deportărilor, mai simte oare populația Republicii Moldova dureri fantomă?

Cum se face că în mentalul colectiv mai există justificări fățișe sau, în cel mai bun caz, tacite ale acțiunilor celor care au dezrădăcinat zeci de mii de familii?

Și în ce măsură modul în care se reconstituie acea tragedie în conștiința publică reflectă și explică în mare parte cele ce se întâmplă acum în Republica Moldova? Alexandru Bordian a stat de vorbă cu regizoarea Leontina Vatamanu.

Interviul matinal cu Leontina Vătămanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:13:06 0:00
Link direct

Și-au învățat moldovenii lecția de istorie? S-a schimbat ceva în mentalitatea lor după mai multe tragedii istorice? Ar trebui moldovenii să revendice despăgubiri de la Rusia? Care e soarta deportaților din țările baltice? Poate un artist să schimbe mentalitatea propriei națiuni? Sunt întrebările la care Alexandru Bordian caută răspunsuri cu regizoarei Leontina Vatamanu , realizatoarea filmul „Siberia din oase”.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor 2020

Radio Europa Liberă reia seria „Antinostalgia”: documentare, dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG