Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă:

La Chișinău se întrunește astăzi în ședință guvernul premierului Ion Chicu.

Are loc de asemenea o conferință de presă a formațiunii care recent a eșuat în încercarea de a răsturna guvernul Chicu, Platforma Demnitate și Adevăr.

La Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova are loc conferința de pre-lansare oficială a primei platforme de expoziții virtuale din Republica Moldova.

Pe plan extern:

Începând de astăzi, portul măștii devine obligatoriu în Hong Kong, într-un efort de combatere a pandemiei de COVID-19.

La Avers-sur-Oise, în Franța, se marchează a 130-a aniversare a morții pictorului olandez Vincent van Gogh.

La Londra are loc o audiere la tribunal în procesul intentat de Meghan Markle împotriva grupului de publicații Associated Newspapers.

La Washington, șefii de la Amazon, Apple, Facebook și Google vor fi audiați, probabil virtual, într-o comisie anti-monopol din Congres.

Tot la Washington se așteaptă anunțarea unei decizii a băncii centrale privind rata dobânzilor; la Mecca începe în condiții speciale pelerinajul anual musulman, Haj.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG