Linkuri accesibilitate

Suspiciosul obraznic vrea să „explodeze”!


La Cantemir, mască la uscat, august 2020.

Realiteta (sanitară) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Suspiciosul obraznic vrea să “explodeze”!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00
Link direct

Republica Moldova e printre ţările cu cea mai înaltă rată de contaminare. Iată de ce Italia a prelungit carantina impusă celor care vin din R. Moldova până pe 10 august, iar Canada a extins restricțiile de călătorie, inclusiv pentru cetățenii moldoveni, până la 31 august, cu posibilitate de prelungire. Aşadar, gluma se îngroaşă în RM-ul în care se înregistrează zilnic cite 300-400 de infectaţi. Cu toate acestea, devin tot mai viguroase şi chiar obraznice cohortele celor care sfidează restricţiile, care strigă că virusul nu există.

Simplul fapt că postăm informaţia preluată de la Ministerul Sănătăţii, cea cu numărul zilnic de infectaţi, generează nişte comentarii halucinante. Unii suspicioşi spun că suntem promotori ai minciunii, alţii ne spun că nu există atâţia oameni în ţară, câţi infectaţi apar. Vreau să-i întreb: chiar credeţi că numărul declarat al infectaţilor ( vreo 24 de mii) îl egalează pe cel al tuturor locuitorilor Moldovei? Asta vedeţi voi în informaţia difuzată de Minister? Nu sunteţi cam miopi? Dar mă gândesc acum că asta ar putea chiar să se întîmple, dacă o să străruiţi în miopia voastră.

Aud voci ritoase-agresive de la o vreme: „Nu mai suportăm botniţele! Vrem libertate! Vom exploda!” Asemenea ameninţări ar mai putea fi acceptate dacă cineva i-ar împiedica cu adevărat pe aceşti suspicioşi obraznici să lucreze şi să se deplaseze. Dar nu-i împiedică nimeni! Economia funcţionează. Fireşte, nu ca pînă la pandemie, dar funcţionează. Şi nimeni nu mai vrea şi nici nu mai poate să blocheze totul. Altceva e însă că voi, suspicioşii obraznici, puneţi în pericol vieţile altora prin refuzul de a purta corect masca. Vreţi să explodaţi? Şi ce-ar însemna asta? Să nu mai existe deloc măşti şi dezinfectanţi? Să ne tuşiţi în faţă oricând vă doreşte muşchiul? Explodaţi, flăcăi! Ţineţi cont însă de faptul că explozia îi poate înghiţi chiar pe cei care o declanşează!

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG