Linkuri accesibilitate

Flăcăii care au ciordit miliardul o duc bine!


Să nu mai retuşăm realitatea dizgraţioasă şi să le spunem lucrurilor pe nume.

O mărturisire ciudată a procurorului general, Alexandr Stoianoglo, s-a auzit deunăzi. Procurorul susține că anchetatorii, care investighează furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova, se confruntă cu mari probleme:

Flăcăii care au ciordit miliardul o duc bine!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00
Link direct

„Procurori implicați în mușamalizările anterioare pe dosar își duc „misiunea” mai departe, iar pentru a-și justifica acțiunile anterioare, continuă să acționeze în detrimentul aflării adevărului. Sunt scurse, controlat, în presă, datele urmăririi penale – totul în favoarea și interesul figuranților și persoanelor cointeresate pe dosar…”

Am ascultat mărturisirea asta şi mi s-a făcut brusc milă de noi, cetăţenii Republicii Moldova. Vai şi amar de capul nostru, stimaţi ascultători! E pur şi simplu incredibil în ce ţară trăim. Un procuror neputincios se plânge de răulenii care muşamalizează totul. Păi, dacă el, ditamai procurorul, nu poate să facă nimic, cine să mai facă? Şi de ce ocupă funcţia cu pricina dacă e neputincios? Şi când vor fi pedepsiţi hoţii?

Vă spun eu, stimaţi ascultători. Hoţii vor fi pedepsiţi la paştele cailor. Să nu mai retuşăm realitatea dizgraţioasă şi să le spunem lucrurilor pe nume. Aici e fieful hoţilor şi escrocilor din îndepărtatul an 1991. Nimeni nu are interesul şi nici puterea să descâlcească ghemotocul hoţiilor.

Undeva departe, într-o Suedie, de pildă, nişte hoţi care au ciordit bani acum 6 ani ar fi fost băgaţi deja de multă vreme în închisoare. Pentru că acolo statul funcţionează în interesul societăţii. Aici, în RM, hoţii huzuresc şi pesemne se plimbă pe străzile Chişinăului, gândindu-se la o altă stratagemă care să le umple buzunarele cu bani. Şi ei vor reuşi. Trăim în RM.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG