Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Comisia Electorală Centrală invită concurenții electorali și instituțiile mass-media să semneze Codul de conduită privind desfășurarea şi reflectarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

Asociația Promo-LEX va prezenta cel de-al treilea Raport al misiunii de observare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

Un Forum moldo-rus de cooperare economică va avea loc, în regim de teleconferință, prin concursul Agenției de Investiții.

Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliul Audiovizualului se întrunesc în ședințe.

Din agenda internațională:

La Bruxelles, începe summit-ul de două zile al UE, amânat acum o săptămână după ce președintele Consiliului European a intrat în carantină. Liderii țărilor din UE vor discuta, între altele, despre relațiile cu Turcia și situația din Estul Mediteranei, relațiile cu China, situația din Belarus și otrăvirea opozantului rus Alexei Navalnîi. Pe agendă se mai află chestiuni legate de piața unică, politica industrială și transformarea digitală – adică regândirea afacerilor prin prisma tehnologiilor IT.

Tot la Bruxelles, premierul Slovaciei, Igor Matovič, va avea o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

China marchează Ziua Națională, iar cu această ocazie la Hong Kong sunt așteptate noi acțiuni de protest.

În Turcia intră în vigoare noi reglementări pentru rețelele sociale, calificate de militanți pentru drepturile omului drept o restrângere drastică a libertății de expresie și o încercare a puterii de a suprima vocile critice.

Și... astăzi este Ziua persoanelor în etate, proclamată de ONU, iar în lume mai este marcată și Ziua alimentației vegetariene.

XS
SM
MD
LG