Linkuri accesibilitate

Voronin supărat pe alegerile prezidenţiale


Liderul comunist, Vladimir Voronin, dând autografe
Liderul comunist, Vladimir Voronin, dând autografe
Voronin supărat pe alegerile prezidenţiale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

A ieşit la rampă zilele astea fostul preşedinte Vladimir Voronin care ne-a îndemnat să boicotăm alegerile prezidenţiale. E niţel ciudat că un fost şef al instituţiei prezidenţiale ne cere aşa ceva, dar în RM orice e posibil. Zice Vladimir Voronin: „Boicotarea alegerilor, refuzul masiv de a vota o gașcă de hoți și escroci, care în mod conștient și-au înaintat candidaturile și visează la un fotoliu cald chiar și ziua în amiaza mare, va permite ca, în sfârșit, să fie stopat acest dezmăț juridic şi puterea anticonstituțională”.

Voronin vorbeşte despre o deviere de la lege şi consideră că mai întâi trebuie organizat un referendum naţional la care să se decidă dacă preşedintele e ales prin vot direct sau în parlament.

Aşadar, Voronin vrea să boicotăm alegerile şi să pedepsim „hoţii şi escrocii” care jinduiesc fotoliul prezidenţial. Lăsând la o parte cuvintele ofensatoare, ideea lui Voronin are dreptul la viaţă. Fireşte, orice om poate să boicoteze alegerile, dacă simte nevoia. Şi pesemne unii chiar vor face asta. Numai că ne-ar fi cerut Voronin aşa ceva dacă el însuşi ar fi candidat? Şi mai e ceva important.

Voronin vrea un referendum, vrea poporul să decidă cum să-şi aleagă preşedintele. OK. Dar dacă tot vrea Voronin un referendum, poate că ar fi o ocazie bună să întrebăm poporul dacă mai vrea să cheltuiască bani pentru această instituţie costisitoare. Dacă „hoţii şi escrocii” se avântă să se lăfăie în jilţul prezidenţial, poate e mai bine să renunţăm la Preşedinţie? Ce zice Vladimir Voronin? Am economisi o groază de bani, nu?

Liderul PCRM-ului slăbit e supărat pe alegerile prezidenţiale. Îi înţelegem supărarea. Dar se pare că poporului nu-i surâde ideea cu boicotul. Poporul va veni cu mic, cu mare la alegeri să-şi aleagă din nou un îndrumător, unul care să le aducă oamenilor mii de bucurii…

XS
SM
MD
LG