Linkuri accesibilitate

Visul cel mare al lui Renato Usatîi


Edilul de Bălți, Renato Usatâi. 16 iunie 2019

Mulţi dintre conducătorii tranziţiei au perorat despre binele tuturor, dar şi-au făurit numai binele lor personal. Sper ca domnul Usatîi să nu meargă pe calea lor.

Visul cel mare al lui Renato Usatîi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:12 0:00
Link direct

Am ascultat interviul acordat Europei Libere de candidatul la funcţia de preşedinte Renato Usatîi. Şi m-a frapat cel mai tare o mărturisire a lui Renato Usatîi. Omul ne-a spus că i s-au împlinit toate visurile legate de propria persoană, că a obţinut în viaţă tot ce şi-a dorit şi că i-a rămas numai un singur vis mare, acela ca şi oamenii din Moldova să trăiască mai bine. Emoţionantă, tulburătoare declaraţie, nu-i aşa?

Dacă mă gândesc însă mai bine, grija imensă faţă de viaţa poporului e şi dezideratul lui Ilan Şor. Acesta spunea că va face din Orhei un soi de Monaco şi parcă a făcut câte ceva acolo, deşi are probleme cu justiţia şi e bănuit de participarea la furtul miliardului. Şi pesemne pentru a face din RM un Orhei uriaş Partidul Şor vrea ca Violeta Ivanov să devină preşedintă. La rigoare, şi Bălţiul condus de Renato Usatîi ar putea concura Orheiul, dar acum, în interviul de la EL, Usatîi vorbea despre binele tuturor moldovenilor. Ce să zic? E bine că omul are un asemenea vis. Măi să fie!

Am totuşi o temere. Şi o precizare aş vrea să mai fac. Da, Usatîi a făcut din multe visuri realitate. Dar mă tem că anume acest vis mare al lui Renato Usatîi ar putea să nu se împlinească. Chestia e că în RM e mai simplu să-ţi realizezi visurile legate de bunăstarea personală decât de bunăstarea comunităţii.

Mulţi dintre conducătorii tranziţiei au perorat despre binele tuturor, dar şi-au făurit numai binele lor personal. Sper ca domnul Usatîi să nu meargă pe calea lor. Vom trăi şi vom vedea…

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG