Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, continuă dezbaterile electorale ale candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Institutul pentru Politici și Reforme Europene organizează o nouă dezbatere în format online intitulată: „Participarea votanților din regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale: provocări și soluții”.

Procuratura Generală a anunțat un briefing de presă, fără să precizeze însă tema.

Are loc și o ședință a Consiliul Superior al Procurorilor.

După amiaza este anunțată o ședinta a Consiliului Audiovizualului.

Lumea medicala din Moldova participă - tot online – la congresul consacrat aniversării a 75 de ani de la fondarea Universitășii de Medicină și Farmacie „Nicole Testemițanu”.

Pe plan internațional:

La Bruxelles are loc ședința în format online a miniștrilor apărării din țările NATO, pe agendă aflându-se atât strategia organizației față de spațiul cosmic, cât și răspunsul NATO la ceea ce secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a numit ieri „provocarea reprezentată de rachetele rusești, care se înmulțesc și devin tot mai sofisticate”.

La Strasbourg, Parlamentul European va anunța laureații premiului Saharov pentru libertatea de gândire - 2020.

La Luxemburg se desfășoară o reuniune la nivel ministerial a țărilor Parteneriatului Estic pe teme ecologice.

Noul ministru de externe al Kârgâzstanului, Ruslan Kazakbaev, începe o vizită de trei zile la Moscova. În ajun, el a mulțumit Rusiei pentru ceea ce a numit rolul stabilizator al acesteia în aplanarea crizei politice din țara sa, unde după recentele alegeri parlamentare au izbucnit proteste violente, soldate cu demisia președintelui și anunțarea unui scrutin parlamentar repetat.

Proteste violente în Kîrgîzstan după alegeri
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00

La Washington, comitetul senatorial care a audiat-o pe judecătoarea Amy Coney Barrett - nominalizarea președintelui Donald Trump pentru Curtea Suprema de Justiție - va vota asupra trimiterii nominalizării în fața întregului Senat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG